Trăirea virtuoasă

Cea mai importantă practică, cu rezultate evident favorabile pentru noi este încarnarea şi manifestarea prin noi a virtuţilor (a modurilor corecte de gândire şi raportare la realitate):

- A iubirii, bunăvoinţei, a ajutorului necondiţionat acordat celorlalte fiinţe pentru a se apropia de Bine şi Adevăr, pentru a se armoniza interior şi astfel a-şi dobândi liniştea, pacea, fericirea.

- A blândeţii şi calmului ca atitudini prin care putem constata obiectiv realitatea şi astfel putem să ne adaptăm optim ei.

- A curajului de a acţiona înspre cunoaşterea şi manifestarea prin noi a Binelui şi Adevărului.

- A hărniciei, a acţiunii precis orientate spre atingerea armoniei interioare şi exterioare.

- A cumpătării, a echilibrării extremelor tuturor fenomenelor, pentru a le folosii în favoarea noastră.

- A bucuriei deschiderii spre infinit şi imensitate, spre viaţă şi existenţă.

- A supremei sincerităţi cu noi înşine şi cu ceilalţi, a cunoaşterii şi stăpânirii mecanismelor sociale şi a celor specifice actului sexual, a practicării castităţii (continenţei) ca mijloc de înţelegere şi aprofundare a iubirii adevărate.

- A cunoaşterii adevărate sub toate formele ei (vezi cap I, subcapitolul “Dezvoltarea celor douăsprezece forme de manifestare ale Cunoaşterii”).
 
Să căutăm deci a ne trăi existenţa în armonie cu noi înşine şi cu ceilalţi căutând mereu a manifesta prin noi Binele şi Adevărul şi astfel negreşit vor coborî în noi spre a se manifesta în întreaga lor splendoare Iubirea şi Cunoaşterea, Detaşarea şi Nepătimirea, Liniştea şi Pacea, toate acestea aducând cu ele spre fiinţare Integrarea Armonioasă în Întreg…
 

0 comentarii:

Radu Lucian Alexandru